24/3/15

Τη Δευτέρα έχουμε Γενική Εφημερία, θα χαρώ να σας δω από το πρωί...




Έγραψα κάτι, απευθυνόμενος αρχικά σε κλειστό κύκλο. Αυτό ξέφυγε, με αποτέλεσμα να το σχολιάζουν άνθρωποι που δεν με έχουν γνωρίσει.

Ετσι, μαθαίνω ότι είμαι "αληταράς, αλαζόνας, εκδικητικός, έγινα γιατρός για τα λεφτά και τις γκόμενες κλπ."

Λοιπόν σε όσους ενοχλήθηκαν από τη φράση "ΔΥΣΤΥΧΩΣ πολλοί θα πεθάνουν" εξηγώ ότι συνδέεται με τα προηγηθέντα, ΑΝ έμπαιναν στον κόπο να διαβάσουν προσεκτικά.

-Για κάθε γιατρό που καταδικάζετε άδικα, κάποιοι θα πεθάνουν. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αντικατάστασής του

-Για κάθε ειδικευόμενη που νοσηλεύεται γρονθοκοπημένη από συνοδό ασθενούς, κάποιοι θα πεθάνουν, δεν υπάρχει άλλος να εφημερεύσει στη θέση της.

-Για τους 8000 συναδέλφους που έφυγαν από τη χώρα, πάρα πολλοί θα πεθάνουν μέσα στα επόμενα χρόνια

-Και για αυτόν που σκοτώθηκε στη διακομιδή, κάποιοι θα πεθάνουν

Αν ήξερα ότι το κείμενο μου θα διαβαζόταν από οποιονδήποτε, θα έγραφα κι άλλα, που δεν θα σας αρέσουν.

Ξέρετε πόσο σας κοστίζει κάθε ελληνικό πτυχίο Ιατρικής που φεύγει στη Γερμανία? 

Τσουβαλιάζω λέει τους επιμελητές και βγάζω εκδικητικότητα. Ελάτε ρε μάγκες σε μια εφημερία, απλά να μας ακολουθείτε, όπου σε πάει το beeper και οι ανάγκες. 

Απλά να στέκεστε πίσω μας, αλλά για 36 ώρες. Να κοιμηθείτε ένα σπαστό δίωρο και να πρέπει να φάτε τα ΣΚΑΤΑ που μας σερβίρουν.

 Και όλη τη μέρα, να πρέπει να σκέφτεσαι "τι ξέχασα? τί μου ξέφυγε? Θα προλάβω? Ο άλλος στο 207 κρατάει άραγε αιματοκρίτη?"

Λοιπόν, θα σας κάνει εντύπωση, αλλά τυχαίνει να έχουμε κι εμείς μανάδες, γυναίκες και παιδιά. Ισως να θέλουμε να γυρίσουμε σπίτι να τους δούμε. Μετά από 24ωρη εφημερία και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ νέο 8ωρο (γιατί ρεπό δεν παίρνουμε, αφού είμαστε λίγοι και ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ αν λείψουμε) σας καλώ να ανεβείτε σε μια μηχανή ή να μπείτε σε ένα αυτοκίνητο ΑΥΠΝΟΙ και να οδηγήσετε 30 χιλιόμετρα χωρίς να φοβηθείτε ότι θα κλείσουν τα μάτια σας. 

Και αυτό 7 φορές το μήνα, ακατέβατα.

Αυτό που θέλω να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι η δουλειά μας (λειτούργημα είναι όποτε ΣΑΣ βολεύει, όταν μας βρίζετε είναι δουλειά) δεν γίνεται με τη στοιχειώδη ασφάλεια για ΚΑΝΕΝΑΝ. 

Δεν θα κάνω επίσχεση για τα 2 χιλιάρικα που μου χρωστάνε, θα κάνω για τη φίλη που έδειραν, τους συναδέλφους που έσυραν αδίκως στο δικαστήριο και όλους εμάς που εφημερεύουμε ΜΟΝΟΙ μας απέναντι σε 140 περιστατικά χωρίς να περάσει επιμελητής να πει μια "καλησπέρα".



Τη Δευτέρα έχουμε Γενική Εφημερία, θα χαρώ να σας δω από το πρωί...



Από τον  Linos Benakis 
σε συνέχεια του κειμένου "Για τους φίλους ΜΗ γιατρούς"
που είχε αναρτήσει στο FB.

Το προηγούμενο κείμενο
Για τους φίλους ΜΗ γιατρούς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...