12/3/15

Εμείς πανηγυρίζουμε που η Ακρόπολη βρίσκεται ακόμη στην ίδια θέση ή επειδή το νέο μνημόνιο λέγεται ''χαρούμενο συμβόλαιο'';.



Η τρόικα έγινε θεσμοί και οι θεσμοί έγιναν τεχνικά κλιμάκια.

Δε δεχόμασταν να διαπραγματευτούμε με όλους αυτούς αλλά τελικά διαπραγματευόμαστε.

Δεν τους θέλαμε στην Ελλάδα αλλά τελικά μας επισκέπτονται.

Αυτή η ακατανόητη εμμονή της κυβέρνησης να στρουθοκαμηλίζει μπροστά στην πραγματικότητα η οποία ξεκίνησε προεκλογικά είναι δείγμα του θριάμβου της επικοινωνιολογίας απέναντι στην ουσία καθεαυτή και δείχνει πως οι φανφάρες της προεκλογικής περιόδου κάθε κόμματος συνεχίζονται και μετεκλογικά με πολλή περισσότερη έμφαση τώρα που οι ισορροπίες είναι λεπτές.

Φυσικά, ο Σύριζα βρίσκεται μπροστά σε μία συγκυρία όπου ο κόσμος απαιτεί συνέχιση της περίφημης ''ευρωπαϊκής πορείας'', χωρίς ρήξη, πράγμα που σημαίνει στην πραγματικότητα λιγοστά έως μηδαμινά περιθώρια ευελιξίας,αλλά και ένα τέλειο άλλοθι για τις υποχωρήσεις και παραχωρήσεις απέναντι στο ευρωπαϊκό καθεστώς, έχοντας μάλιστα απέναντι του μία αντιπολίτευση καμμένη από τα προηγούμενα χρόνια λεηλασίας.

Η ευθύνη λοιπόν της κυβέρνησης δεν έγκειται μόνο στη μη πραγματοποίηση προεκλογικών δεσμεύσεων, αν αυτές όντως δε συμβούν, αλλά κυρίως στην προσπάθεια χειραγώγησης του κόσμου που είναι πολύ πιο δεκτικός απέναντί της για πολλούς και διάφορους λόγους.

Αυτό όμως αρχίζει και γίνεται πολύ επικίνδυνο καθώς εκτός από την συνέχιση της λιτότητας και την παροχή κάποιων ψίχουλων με το περιτύλιγμα της παροχολογίας, δεν αποκλείεται να υπάρξει,όπως έγινε και με την προηγούμενη κυβέρνηση που ευαγγελιζόταν και διαφήμιζε την περίφημη σταθερότητα, μία άτσαλη αυθυποβολή ''καλύτερων ημερών'' μόνο και μόνο γιατί π.χ. ο έλεγχος από την νέα τρόικα θα γίνεται στο λόμπι κάποιου ξενοδοχείου και όχι στα υπουργεία.

Σε μία διαπραγμάτευση που ακόμη και η παροχή δωρεάν ρεύματος σε οικογένειες που δεν έχουν να το πληρώσουν θεωρήθηκε μονομερής ενέργεια και σε συνθήκες ψυχροπολεμικής παράκρουσης,το επικοινωνιακό παιχνίδι στο εσωτερικό θα αναλωθεί σε στείρες εντυπώσεις και φαιδρή ωραιοποίηση καταστάσεων.

Το κυβερνητικό έργο δε θα κριθεί σε 50 μέρες αλλά οι υποσχέσεις που ήταν το μίνιμουμ μίας κάποιας αξιοπρέπειας και παρουσιάζονταν σαν αδιαπραγμάτευτο και κοστολογημένο πρόγραμμα μπορούν να πάνε περίπατο και εμείς να πανηγυρίζουμε που η Ακρόπολη βρίσκεται ακόμη στην ίδια θέση ή επειδή το νέο μνημόνιο λέγεται ''χαρούμενο συμβόλαιο''.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...