16/2/15

Εκκλησία εναντίον James Bond

click@Life!

Ήταν σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα ξεσπούσε ένα θεματάκι με την πολυαναμενόμενη ταινία του James Bond, Spectre.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η παραγωγή μας χάρισε εικόνες απείρου κάλλους από τα γυρίσματα της ταινίας. Σήμερα πάλι, η συζήτηση γύρω από το Spectre έχει διαφορετική «υφή». Ο λόγος; οι αντιδράσεις μοναχών στον προγραμματισμό των γυρισμάτων της ταινίας σε ένα ρωμαϊκό νεκροταφείο.
Σύμφωνα με τον guardian, τα μέλη της Arciconfraternita dei Trapassati απαγόρευσαν στην ομάδα του James Bond να κάνουν τα γυρίσματα της κηδείας (αλήθεια ποιος πεθαίνει;) στο νεκροταφείο Verano. Ο σκηνοθέτης Sam Mendes ήλπιζε σε μία καλύτερη έκβαση και ήθελε να κάνει εκεί τα γυρίσματα της επίμαχης σκηνής καθώς το νεκροταφείο φιλοξενεί σημαντικές προσωπικότητες της ιταλικής κουλτούρας, μεταξύ των οποίων και ο ποιητής Goffredo Mameli. Ωστόσο, οι μοναχοί είναι ανένδοτοι και δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο επειδή η 2000 χρόνων περιοχή είναι χτισμένη στα συντρίμμια μιας αρχαίας νεκρόπολης, που ενδεχομένως να υποστεί σοβαρές ζημιές από τα βαριά οχήματα της παραγωγής.
Η εναλλακτική του Μendes τώρα είναι να γυρίσει τη σκηνή της κηδείας στο Μουσείο Ρωμαϊκού Πολιτισμού στη Ρώμη. Βέβαια, δεν είναι το πρώτο «όχι» που ακούει η παραγωγή καθώς έχει προηγηθεί η άρνηση να γυριστεί η σκηνή της καταδίωξης στην περιοχή των διάσημων Quattro Fontane, των αναγεννησιακών Τεσσάρων Κρηνών που δημιουργούν ένα μοναδικό σταυροδρόμι.
Και όλα αυτά συμβαίνουν μετά και τον τραυματισμό του πρωταγωνιστή Daniel Craig που έπαθε διάστρεμμα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο Λονδίνο, κάτι που προκάλεσε επιπλέον καθυστερήσεις. Αν όλα πάνε καλά και δεν ακολουθήσουν και νέες περιπέτειες …εκτός σεναρίου, η ταινία θα βγει στις αίθουσες το Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...