8/1/15

Οι πιο σημαντικές ανακοινώσεις της CES 2015


Την περασμένη Τρίτη 6 Ιανουαρίου, ξεκίνησε το κυρίως μενού μιας από τις σημαντικότερες εκθέσεις τεχνολογίας στον κόσμο. To Consumer Electronics Show International ή απλά CES, φιλοξενεί κάθε χρόνο τους σπουδαιότερους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών και αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη έκθεση τους είδους της στον κόσμο (μαζί με την IFA). Aς δούμε ορισμένες από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις μέχρι σήμερα.

Intel

H Intel πραγματοποίησε μια από τις δυνατότερες παρουσιάσεις της Έκθεσης. Δεν είναι και λίγο πράγμα άλλωστε το ότι παρουσιάστηκε η νέα γενιά επεξεργαστών που θα χρησιμοποιηθεί ευρέως σε κάθε είδους υπολογιστή, με έμφαση στις φορητές συσκευές, όπως τα υβριδικά laptops. Oι Broadwell, όπως ονομάζεται η οικογένεια των νέων CPU chip θα κυκλοφορήσουν αρχικά σε dual core εκδόσεις των Core i3, i5, και i7 chip αποτελώντας αισίως την 5η γενιά των ανωτέρω επεξεργαστών.
Αυτό που μπορούμε να περιμένουμε είναι περαιτέρω αύξηση της ισχύος των επεξεργαστών, σε συνδυασμό με μειωμένο μέγεθος και βάρος για τις συσκευές μας, όπως επίσης και αυξημένη ενεργειακή αυτονομία. Το Broadwell chip έχει μειωμένη διάμετρο σε σχέση με τον περσινό Haswell, έχοντας κατασκευαστεί σε αρχιτεκτονική 14 χιλιοστών σε σχέση με τα 22 του προκατόχου του.

To Broadwell chip βελτιώνει τις επιδόσεις στα γραφικά, μειώνοντας την ενεργειακή κατανάλωση
To Broadwell chip βελτιώνει τις επιδόσεις στα γραφικά, μειώνοντας την ενεργειακή κατανάλωση
Σύμφωνα με την Intel o Broadwell προσφέρει 20% καλύτερες επιδόσεις στον τομέα των γραφικών σε σχέση με την προηγούμενη γενιά επεξεργαστών, αν και η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η φετινή έκδοση αποτελεί μια συγκρατημένη βελτίωση και όχι το ριζοσπατικό βήμα που όλοι περιμένουν από την Intel, κάτι που αναμένεται να παρατηρήσουμε και στον τομέα της αυτονομίας των συσκευών μας. Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό που θα ενσωματώνει η νέα γενιά των chip είναι η αναγνώριση φωνής κατά τον ίδιο τρόπο που την έχουμε δει στην χρήση των smartphone μας εδώ και λίγα χρόνια.
Οι τετραπύρηνοι Broadwell αναμένονται κάπου στα μέσα του 15, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται να δούμε τον αντικαταστάτη τους συντομότερα απ' ότι περιμένουμε, δηλαδή τέλος του 2015. Σε κάθε περίπτωση το ενδεχόμενο καθυστερήσεων όπως συνέβη και φέτος είναι πιθανό και σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο οι γνώστες της βιομηχανίας λένε ότι η οικογένεια Skylake, όπως θα ονομάζεται η 6η γενιά, θα αποτελέσει ένα μεγάλο άλμα σε σχέση με τις βελτιώσεις που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.

Wearable τεχνολογία στο μέγεθος ενός κουμπιού από την Intel
Wearable τεχνολογία στο μέγεθος ενός κουμπιού από την Intel
Πολύ ενδιαφέρουσα και η παρουσίαση του Curie Module. Πρόκειται για ένα hardware module, βασισμένο στο Quark SE chip, που θα δίνει την δυνατότητα στις εταιρείες να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν wearable gadgets στο μέγεθος ακόμα και ενός κουμπιού. Το Curie ενσωματώνει Bluetooth LE και περιλαμβάνει δυναμόμετρο χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο. Επιπλέον τρέχει ένα open-source software (Viper) που δίνει την δυνατότητα σε μια συσκευή να ενσωματώνει λειτουργίες όπως η μέτρηση απόστασης και βημάτων.  Τα πρώτα gadgets με Curie αναμένονται στο δεύτερο εξάμηνο του 2015.

LG

Δυνατή παρουσίαση και για την κορεατική εταιρεία που ετοίμασε ένα ευρύ portfolio νέων προϊόντων και τεχνολογιών. Κορυφαίο γεγονός της παρουσίασης, το δεύτερο κατά σειρά εύκαμπτο smartphone της, G Flex 2. To Flex 2  έχει οθόνη 5,5 ιντσών με ανάλυση 1080p . To Gorilla Glass γυαλί της οθόνης έχει ενισχυθεί περαιτέρω χάρη στην ειδική επεξεργασία της LG που το καθιστά 20% δυνατότερο, ειδικά στις γωνίες της οθόνης. Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της συσκευής είναι η αυτοεπισκευαζόμενη πλάτη που εξαφανίζει τις γρατζουνιές σε μόλις δέκα δευτερόλεπτα.
Κατά τα άλλα το G Flex 2 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένα ευλύγιστο, ενισχυμένο G3, τόσο λόγω εμφάνισης όσο και κορυφαίων χαρακτηριστικών, όπως ο οκταπύρηνος επεξεργαστής στα 2.0GHz, η μνήμη   RAM 2GB (DDR4), η υποστήριξη  LTE και η κύρια κάμερα στα 13MP με laser auto focus. Όπως είναι λογικό το ευλύγιστο smartphone τρέχει Android Lollipop 5.0.

Το G Flex 2 εντυπωσίασε με τις βελτιώσεις και τις δυνατότητές του
Το G Flex 2 εντυπωσίασε με τις βελτιώσεις και τις δυνατότητές του
Φυσικά από την παρουσίαση δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι OLED TV, τεχνολογία η οποία είναι συνυφασμένη με την κορεατική εταιρεία. Xάρη στην νέα τεχνολογία των Quantum Dots, η εταιρεία υπόσχεται χρωματική απόδοση εφάμιλλη των Plasma τηλεοράσεων. Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε η 77EG9900, μια τηλεόραση τεχνολογία OLED που αλλάζει το σχήμα της οθόνης από επίπεδο σε flat και τούμπαλιν, ανάλογα με την επιθυμία του χρήστη. Το Web OS 2.0 θα αποτελεί το περιβάλλον χρήσης των βασισμένων σε  Android τηλεοράσεων της εταιρείας ενώ η LG ανακοίνωσε συνολικά επτά νέα μοντέλα 4Κ OLED TV.

Sony

Πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε με την ιαπωνική εταιρεία ως νούμερο 1 στην αγορά των τηλεοράσεων. Σε συνέχεια της επανακάμψασας κατηγορίας των TV, η Sony ανακοίνωσε ότι οι νέες τηλεοράασεις της θα υποστηρίζουν την νέα πλατφόρμα της Google, Android TV. Oι τηλεοράσεις θα υποστηρίζουν Google Cast, κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί να προβάλλει εύκολα υλικό όπως βίντεο και φωτογραφίες από το smartphone στην τηλεόρασή του. Η εταιρεία ανακοίνωσε 11 νέες Bravia τηλεοράσεις. Τα νέα μοντέλα ξεκινούν από τις 43 και φτάνουν έως τις 75 ίντσες, ενώ ορισμένα είναι εξαιρετικά λεπτά, με το λεπτότερο σημείο τους να έχει πάχος μόλις 4,9 χιλιοστά.

Η Sony έχει εφοδιάσει τις νέες smart TV με έναν επεξεργαστή που ακούει στο όνομα"4K Processors X1." ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία βελτιώνη την χρωματική απόδοση των Triluminos πάνελ. Οι νέες τηλεοράσεις αναμένονται την Άνοιξη του 2015.


Το νέο Walkman NW ZX2 αποτελεί την επιτομή του sound gadget υψηλών προδιαγραφών
Το νέο Walkman NW ZX2 αποτελεί την επιτομή του sound gadget υψηλών προδιαγραφών
Ένα όνομα που ξυπνάει μνήμες και προκαλεί σεβασμό αναβίωσε από την Sony στην φετινή CES. To νέο Walkman, γνωστό και ως NW-ZX2, προορίζεται αυστηρά για λάτρεις της υψηλής ποιότητας και πιστότητας μουσικής, εξ ' ου και η υψηλή τιμή του (1200 δολλάρια).

Η φορητή συσκευή ζυγίζει 235 γραμμάρια, διαθέτει χωρητικότητα 128GB (επεκτείνεται μέσω SD) και υποστηρίζει μια πλειάδα από φορμά ήχου υψηλής ανάλυσης, όπως WMA1, FLAC, Linear PCM, WAV, AAC-LC2, HE-AAC, Apple Lossless κ.ά.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζει τεχνολογία ασύρματης αναπαραγωγής μουσικής μέσω Bluetooth ενώ αξίζει να αναφερθεί και η σημασία που έχει δοθεί στην ποιότητα κατασκευής της συσκευής. Το κατασκευασμένο από κράμα ατόφιου αλουμινίου πλαίσιο είναι εξαιρετικά άκαμπτο, ενώ στο εσωτερικό του χρησιμοποιήθηκε επιχρυσωμένη επίστρωση χαλκού, η οποία μειώνει την αντίσταση του ηλεκτρισμού, και συμβάλλει στην συνολική ποιότητα του ήχου. Αναμένεται επίσης την Άνοιξη του 2015.
H Sony παρουσίασε επίσης δύο νέες Action Cam, τις 4K FDR-X1000VR και Action Cam Full HD HDR-AS200VR. Όπως μαρτυρά και η ονομασία της πρώτης, η DR-X1000VR έχει τη δυνατότητα να καταγράφει πλάνα σε σε 4K ανάλυση στα 30fps, κάτι που συναντάμε για πρώτη φορά σε κάμερα αυτής της κατηγορίας. Οι δύο κάμερες αναμένονται τον Απρίλιο του 2015.

Από τα πιο καλαίσθητα ηχεία που έχουμε δει τελευταία
Από τα πιο καλαίσθητα ηχεία που έχουμε δει τελευταία
Τέλος, ένα πολύ ενδιαφέρον προϊόν που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής του IoT, είναι το Symphonic Light Speaker. Πρόκειται για μια λάμπα με εξαιρετικά κομψό σχεδιασμό που λειτουργεί και ως ηχείο αναπαράγοντας μουσική και υπακούοντας στα κελεύσματα που θα της δώσει ο κάτοχός της μέσω smartphone. Πρόκειται για μια από τις αρκετές συσκευές που η Sony εντάσσει στο “Life Space UX” concept της, ένα όραμα για το διασυνδεδεμένο σπίτι του μέλλοντος.



ΠΗΓΗ: pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...