31/10/14

Tokyo roads & Night Stroll


Ο ιάπωνας σκηνοθέτης Hiroshi Kondo στο πρώτο βίντεο μετατρέπει τους δρόμους τους Τόκιο σε ένα πείραμα φωτισμού,ταχύτητας και φαντασίας.

 Μουσική απο τον Αyako Taniguchi.
 Συνεχίζοντας στο δεύτερο βίντεο σχήματα και φώτα, παιχνιδίσματα σε  περισσότερους δρόμους κοντά στο σπίτι του Tao Tajima  .Μουσική από τον Ris Paul Ric . Δύο αγαπημένα βίντεο.

Βρέχει στη φτωχογειτονιά…


 Γράφει ο Ν. Μπογιόπουλος


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο αριθμός των ανθρώπων στις ΗΠΑ που ζουν κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας ξεπέρασε τα 45 εκατομμύρια. Συγκριτικά με το 2008, το 2012 στις ΗΠΑ τα παιδιά που ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατομμύρια και ξεπερνούν τα 24 εκατομμύρια. Από την έναρξη της κρίσης αύξηση της παιδικής φτώχειας καταγράφεται στις 34 από τις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ. Τα στοιχεία αυτά, ενδεικτικά της δυστυχίας, του αποκλεισμού και της ταξικής εκμετάλλευσης που μεταφράζεται σε κοινωνική ανισότητα, παρατηρούνται παρά το γεγονός ότι οι στατιστικοί δείκτες μιλούν για «τροχιά ανάπτυξης» στην οποία βρίσκονται οι ΗΠΑ την τελευταία 4ετία. Επίσης και σύμφωνα με την έρευνα της ελβετικής τράπεζας UBS oι ΗΠΑ παραμένουν πάντως η χώρα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον πλανήτη.
    Φαίνεται, λοιπόν, ότι η «άλλη διαχείριση» της κρίσης, αυτή που ακολουθεί ο κ.Ομπάμα, δεν είναι λιγότερο κανιβαλική από εκείνη της κυρίας Μέρκελ. Που πάει να πει ότι είτε με «επεκτατική» είτε με «περιοριστική» πολιτική, είτε με «ανάπτυξη» των δεικτών και των κερδών (για τους λίγους), είτε με κρίση των δεικτών, οι φτωχοί γίνονται περισσότεροι - και φτωχότεροι - και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Στον καλό μας καπιταλισμό, δηλαδή, ανεξαρτήτως διαχειριστικού «μοντέλου», όλα κινούνται σύμφωνα με τον γρανιτένιο νόμο: Είτε το αυγό πάει στην πέτρα είτε η πέτρα πάει στο αυγό, πάντα το αυγό την πληρώνει…  

Όπως προκύπτει από την έκθεση του Ερευνητικού Κέντρου της UNICEF που δημοσιοποιήθηκε προχτές, η πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα από το 2008 έχει επιφέρει στα νοικοκυριά τέτοια εισοδηματική βύθιση που αντιστοιχεί σε απώλεια 14 χρόνων εισοδηματικής προόδου. Την ίδια περίοδο τα λαϊκά στρώματα στην Ιρλανδία, στην Ισπανία αλλά και στο Λουξεμβούργο έχασαν 10 χρόνια. Στην Ισλανδία έχασαν 9 χρόνια. Στην Πορτογαλία, στην Ιταλία και στην Ουγγαρία έχασαν 8 χρόνια. Όσο για την Γερμανία, όπου τα εισοδήματα των 100 πλουσιότερων Γερμανών εκτινάχτηκαν πέρσι στο επίπεδο ρεκορ των 335 δισ. ευρώ, η έρευνα του Ινστιτούτου Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών WSI, διαπίστωσε ότι 18,9% των παιδιών στη Γερμανία, δηλαδή 2,4 εκατομμύρια παιδιά, απειλούνται από τη φτώχεια.

    Φαίνεται, λοιπόν, πως το να πίνεις το αίμα των πολλών προς χάρην των λίγων δεν σταματά στα Μνημόνια. Μπορεί να γίνεται και χωρίς Μνημόνια…


Στην ΕΕ του «Μερκελισμού», ο «Ολαντισμός» - που υποτίθεται ότι οι τσακωμοί του με τον «Μερκελισμό» έχουν φιλολαϊκό πρόσημο -  επιβάλλει πρωτοφανή λιτότητα, καταθέτει προϋπολογισμό με περικοπές και ταυτόχρονα με δωράκια προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Γαλλίας ύψους 50 δισ. ευρώ. Στην Ιταλία, επίσης, ο άλλος αντίπαλος του «Μερκελισμού», ο «κεντροαριστερός» Ρέντζι, κατάργησε και τις τελευταίες διατάξεις στο εργατικό δίκαιο της χώρας που εμπόδιζαν την απελευθέρωση των απολύσεων και τα εκατομμύρια των Ιταλών που βγήκαν την περασμένη βδομάδα στους δρόμους τον κατήγγειλαν ως «εσωτερική τρόικα».

    Φαίνεται, λοιπόν, πως τα εγχωρίως λεγόμενα για τη συγκρότηση «φιλολαϊκών» συμμαχιών μέσα στην ΕΕ, που υποτίθεται θα συμβάλουν στην «αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη», έχουν τόση σχέση με την πραγματικότητα όση έχουν οι ψευδαισθήσεις και οι αυταπάτες.

Στην Ελλάδα των 6,3 εκατομμυρίων ανθρώπων που (σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής) κινούνται στο λυκόφως του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας, αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι,  με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ διοργανώνεται στο Σύνταγμα πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στην πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της φτωχοποίησης, των χαρατσιών και της αναγωγής του «ψίχουλου» σε «εγγυημένο εισόδημα». Αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν πάρει πάνω από 940 Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία και κοινωνικοί φορείς. Το εύρος της συμμετοχής είναι προφανές ότι ξεπερνά κατά πολύ την ακτίνα επιρροής του ΠΑΜΕ ή του ΚΚΕ. Εντούτοις δεν λείπουν τα γνωστά περί «καπελώματος» κλπ επειδή την πρωτοβουλία την πήρε το ΠΑΜΕ.

    Φαίνεται, λοιπόν, ότι επιβάλλεται να επανέλθουμε στην υπεράσπιση του αυτονοητου. Και εξηγούμαστε: Αραγε, το θέμα είναι ποιός πήρε την πρωτοβουλία (σσ: και ποιος δηλαδή θα μπορούσε να την πάρει, μήπως το «Ποτάμι» ή το ΠΑΣΟΚ, ή η ΝΔ) ή το αντικείμενο και το περιεχόμενο του συλλαλητηρίου;



 ΠΗΓΗ:  enikos.gr

Αφέλεια ή συνειδητή απόφαση;

Τελικά κάποια πράγματα, δεν ξέρω αν είναι αφέλεια ή είναι συνειδητή απόφαση...

Τόσο καιρό στα σοσιαλ μιντια (τη σύγχρονη πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων...λέμε τώρα), οι κουβέντες δίνουν και παίρνουν για την επερχόμενη και πολυαναμενόμενη αλλαγή με την επικράτηση της "αΡΙΣΤΕΡΑΣ" σε μελλοντική εκλογική αναμέτρηση φυσικά... 

Αυτό όμως που διαφαίνεται πια, είναι η έκπτωση των προσδοκιών που έχει συντελεσθεί στους ένθερμους οπαδούς της σύγχρονης αλλαγής (ΣΗΚΩ ΑΝΤΡΕΑ να τη ΔΕΙΣ) και όχι μόνο.

Είναι πια ολοφάνερο ότι από αλλού ξεκινήσαμε, αλλού πάμε, και είναι πλέον σίγουρο και ξεκάθαρο πως αλλού θα καταλήξουμε. 

Αυτό φυσικά, δεν είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα ή προϊόν της φαντασίας μου, μια αναδρομή σε όλη αυτή την περίοδο από το 2011 ως σήμερα, θα επειθε και τον πιο δύσπιστο, για αυτή την αλλαγή των θέσεων της αντιπολίτευσης και την σύγχυση που έχει προκαλέσει αυτό, σε οπαδούς και στελέχη της. 
Με τις εναλλαγές σε βασικούς πυλώνες, της πολλά υποσχόμενης πολιτικής της, η υπεράσπιση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ στα σοσιαλ μιντια από φίλους αΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, καταλήγει να είναι ένα αδύναμο παιχνίδι ερωτοαπαντήσεων και αποπροσανατολισμού. (τι να πουν και αυτοί).

Φαντάζομαι ότι η δυσκολία υπεράσπισης μιας πολιτικής αλλαγής δεν είναι δυσκολότερη από την υπεράσπιση θέσεων που αλλάζουν σχεδόν καθημερινά. 
Και πως να μην είναι δύσκολο αυτό, αφού με άλλη θέση κοιμάσαι και με άλλη ξυπνάς... και φυσικά δεν ξέρεις πότε ένα προβεβλημένο στέλεχος σου θα σε "κρεμάσει" (κατά το κοινώς λεγόμενο) σε ραδιόφωνα, εφημερίδες και τηλεοράσεις... και φτου κι από την αρχή, αρχίζεις την ΝΕΑ υπερασπιστική γραμμή της ΝΕΑΣ θέσης του κόμματος για το Α και το Β (ΒΑΤΕΡΛΟ)! 

Δεν θα με ενδιέφερε ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά, αν σε αυτό το παιχνίδι δεν υπήρχε η αναφορά από όλους αυτούς στη λέξη ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Είτε το θέλουμε είτε όχι οι λέξεις - όροι έχουν συγκεκριμένη σημασία.  
Αν λοιπόν χρησιμοποιείς έναν όρο που έχει μια Α σημασία και κάνεις Β πράγματα μεταφράζοντάς τον κατά το δοκούν, τότε δεν είναι ο όρος που χάνει την ιδιότητά του και την σημασία του, αλλά είσαι εσύ που την διαστρεβλώνεις. 

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ σε παγκόσμιο επίπεδο έχει συγκεκριμένη ερμηνεία που απορρέει από την ιστορικότητα του ΟΡΟΥ, δεν μπορείς να την αλλάξεις ούτε με τεχνάσματα ούτε με τερτίπια ούτε με εκπτώσεις, έχει μια απολυτότητα όπως ακριβώς η σημασία της λέξης ΕΓΚΥΟΣ, το ολίγον δεν υφίσταται.

Ή είσαι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ με όλη την σημασία του όρου ή είσαι κάτι άλλο.


...Καλή σας διασκέδαση






Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! Σπάνε τα κοντέρ οι αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης!

Τρέχουν να προλάβουν τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης όσοι δικαιούνται επίδομα, με αποτέλεσμα να έχει πάρει «φωτιά» η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXIS. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως το απόγευμα της Πέμπτης είχαν επισκεφτεί την ειδική σελίδα περίπου 375.000 φορολογούμενοι, προκειμένου να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της αίτησης, εκ των οποίων οι 306.089 έκαναν αίτηση ζητώντας και την προκαταβολή του 25%.
Από αυτούς πήραν έγκριση από το ΚΕΠΥΟ οι 282.172 και μέσα στο επόμενο 15νθήμερο θα πιστωθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς η προκαταβολή του επιδόματος. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τους υπολογισμούς του ΓΛΚ υπάρχουν διαθέσιμα περίπου 74 εκατ. ευρώ ως δαπάνη επιδόματος θέρμανσης για το τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου, ενώ για ολόκληρο το 2015 η σχετική δαπάνη υπολογίζεται στα 210 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης παραμένει στα επίπεδα του 1,05 ευρώ/ λίτρο και αυτό σημαίνει ότι με την επιδότηση διαμορφώνεται στα περίπου 0,70 ευρώ/ λίτρο. Οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται στο Ν. Θεσπρωτίας όπου η μέση τιμή διαμορφώνεται στο 1,11 ευρώ/ λίτρο, σημειώνοντας μάλιστα άνοδο την τελευταία εβδομάδα, ενώ πάνω από το 1,10 ευρώ/ λίτρο πληρώνουν οι καταναλωτές στους νομούς Λέσβου (1,12 ευρώ/ λίτρο), Κυκλάδων (1,105 ευρώ/ λίτρο), Κεφαλλονιάς (1,105 ευρώ/ λίτρο) και Κέρκυρας (1,105 ευρώ/ λίτρο).
Με βάση τις διεθνείς τιμές δεν θα πρέπει να αναμένεται άνοδος το προσεχές διάστημα, πάρα μόνο λόγω των κερδοσκοπικών πιέσεων που ασκούν συχνά πυκνά οι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης, λόγω αυξημένης ζήτησης. Σημειώνεται ότι τα συμβόλαια του Brent των επόμενων τεσσάρων μηνών, όπως διαπραγματεύονται στις διεθνείς αγορές, κυμαίνονται σταθερά στα επίπεδα των 86,5- 88 δολαρίων/ βαρέλι.
Πηγή: iefimerida.gr

Στην κατάψυξη όλη η Βόρεια Ελλάδα! Σφοδρές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες


Μετά τις πρόσφατες χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία, το χιονοδρομικό κέντρο στο Πισοδέρι, λειτουργεί για τους χιονοδρόμους, με το baby lift, ενώ το χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα δεν έχει αρκετό χιόνι, ώστε να λειτουργήσουν οι πίστες του.
Η θερμοκρασία καταγράφηκε στους 13 βαθμούς Κελσίου, με συννεφιά και υγρασία από 63-67% στη Θεσσαλονίκη, στην Έδεσσα, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών.
Στους 6 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στα Γρεβενά, με αίθριο καιρό και υγρασία 99%, ενώ στους 7 βαθμούς Κελσίου, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο, με αίθριο καιρό.
Στους 4 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, με αίθριο καιρό, αλλά και υγρασία από 91-94%.
 
enikos.gr
 

30/10/14

Γράμμα σε έναν νεότερο εαυτό

Γράφει η ψυχολόγος Γεωργία Κανελλοπούλου

Αγαπημένε μου νεότερε εαυτέ,
Ξεκινώντας να γράφω αυτό το γράμμα, παρατηρώ ότι μου φαίνονται τόσο ανοίκεια τα μικρά μου γραμματάκια. Πόσο καιρό είχα να τα δω πάνω σε γραμμές? Ίσως αυτό το γράμμα θα έπρεπε να το είχα στείλει πολύ νωρίτερα στον εαυτό μου, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.Άκου, λοιπόν, νεότερε εαυτέ μου και συγκράτησε καλά ο,τι διαβάσεις παρακάτω….
Όταν φτάσεις στο Γυμνάσιο, σταμάτησε να ανησυχείς τόσο πολύ για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα, να είσαι αυτός που θέλεις να είσαι και όχι αυτός που νομίζεις ότι οι συμμαθητές σου θέλουν. Αγκάλιασε την ατομικότητα σου, θα είναι το εισιτήριο για την επιτυχία σου μία μέρα. Παρά το γεγονός ότι τα μαθητικά τα χρόνια τα αισθάνεσαι σαν τίποτα περισσότερο από έναν διαγωνισμό δημοτικότητας, στο τέλος θα δεις ότι θα είσαι πιο ευτυχισμένος αν κολλήσεις με ένα πολύ μικρό κύκλο φίλων που θα σ’αγαπούν και θα σε εκτιμούν γι’αυτό που πραγματικά είσαι. Θα είναι αυτοί που όταν η ζωή σου ρίχνει κατάμουτρα μπάλες, αυτοί θα φορούν στο χέρι τους ένα γάντι να τις πιάσουν!
Η συγχώρεση. Είναι μία πολύ δύσκολή λέξη και πράξη, αλλά πίστεψέ με η κακία και το μίσος, μόνο κακό στον δικό σου εαυτό προκαλούν. Να συγχωρείς! Να συγχωρείς και να μαθαίνεις από τα λάθη των άλλων ανθρώπων. Μη νιώθεις θυμό με αυτούς που διασκεδάζουν όταν σου κάνουν κάποιο κακό. Το πνεύμα τους έχει πέσει χαμηλά και το μόνο που γνωρίζουν είναι να προστατεύουν τον εαυτό τους με το να είναι σκληροί απέναντι στα πιο ευάλωτα άτομα.Δεν πιστεύω να ζηλεύεις κάτι τέτοιο? Μόνο να τον συγχωρείς μπορείς.
Θα σπαταλήσεις πολύ ενέργεια επιπλήττοντας τον εαυτό σου μπροστά στον καθρέφτη. Η κοινωνία μας έχει τροφοδοτήσει με την στρεβλή αντίληψη της ομορφιάς, έναν ‘’ιδανικό’’ ορισμό της ομορφιάς. Μην αφήνεις αυτόν τον ορισμό να σε πείσει ότι υπολείπεσαι των προσδοκιών των άλλων. Σταμάτα να τιμωρείς τον εαυτό σου με δίαιτες πείνας ή με βουλιμικά επεισόδια, έτσι ώστε κάτω από αυτά να συγκαλύπτεις ότι πραγματικά σε ενοχλεί. Όλοι αυτοί που σε έκαναν να αισθάνεσαι ηλίθιος και μικρός ήταν όλοι τους λάθος. Ξέρω πόσο πολύ πονάς για να καταφέρεις το ‘’ιδανικό’’. Κατάλαβε ότι η εσωτερική ομορφιά είναι αυτή που δημιουργεί την εξωτερική φυσική ομορφιά. Ο καθρέφτης δεν είναι εχθρός σου. Δες τον εαυτό σου μέσα από τα μάτια σου και συνειδητοποίησε ότι υπάρχουν άτομα που σ’αγαπούν έτσι όπως είσαι και ας μην αγαπάς εσύ το σώμα και την εικόνα σου.
Θα υπάρξουν κάποιες αδιανόητες απώλειες στην ζωή σου τα επόμενα χρόνια. Δεν πρέπει να τις φοβάσαι, να τις αντιμετωπίσεις μετωπικά. Θα περάσεις μέσα από μονοπάτια έντονης θλίψης και πόνου, αλλά όταν βγεις από όλα αυτά θα είσαι μία πολύ ισχυρή και θαρραλέα γυναίκα. Θα τις χρειαστείς αυτές τις εμπειρίες για να βοηθάς τους άλλους και να τους ανεβάζεις όταν η ζωή τους ρίχνει κάτω.

Ξέρω ότι νευριάζεις με τους γονείς σου που σε επιπλήττουν για το ένα τέταρτο που άργησες να γυρίσεις σπίτι ή για τις αμέτρητες ώρες που μιλάς στο κινητό με την φίλη σου, αλλά πίστεψέ με οι γονείς σου το κάνουν με μοναδικό συμφέρον να είσαι εσύ καλά. Αν δεν σ’αγαπούσαν δεν θα νοιάζονταν για το τι κάνεις. Τα όρια και οι κανόνες είναι ένα σημάδι της καλής ανατροφής και αγάπης. Θα το καταλάβεις όταν θα έχεις και συ δικά σου παιδιά. Εκτίμησε τον χρόνο που έχεις με την οικογένειά σου. Οι καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένεια δεν θα διαρκέσουν για πάντα. Πέρασε περισσότερο χρόνο με τους γονείς και τα αδέρφια σου. Δεν θα είναι εκεί για πάντα.
Όσο είσαι νέος, πρόκειται να ερωτευτείς πολλές φορές. Κοίταξε να είσαι πιο συνειδητή όσον αφορά τους άνδρες που θα επιλέξεις. Η ευτυχία σου δεν θα πρέπει να εξαρτάται από αυτούς. Κάποιος θα σου ραγίσει την καρδιά και σε κάποιον άλλον θα ραγίσεις την δική του. Άλλοι θα έρχονται και θα παρέρχονται, αλλά ο καθένας θα σου διδάξει ένα πολύτιμο μάθημα στην αγάπη που θα σε προετοιμάσει για τον άνθρωπο που κάποια στιγμή θα παντρευτείς. Μείνει μακριά από εκείνον στο μπαρ που σου ζητάει επίμονα να χορέψετε, αλλά και αν δεν μείνεις μακριά του φρόντισε τουλάχιστον να μην σε πονέσει, γιατί δεν θα είναι αυτός ο ένας και μοναδικός, αλλά και αν είναι θα το καταλάβεις από το μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό σου.
Η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές και γεμάτη απότομες στροφές! Δεν πρέπει να φοβάσαι να απομακρυνθείς από την πολυχρησιμοποιημένη διαδρομή που διαλέγουν όλοι οι άλλοι. Αγκάλιασε τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσεις και μην αφήνεις τον φόβο της αποτυχίας να είναι η αιτία της χρόνιας λύπης σου. Πώς θα μάθεις αν δεν έχεις κάνει κάποιο λάθος? Εμπιστεύσου την διαίσθησή σου, άκου την καρδιά σου και πάλεψε σκληρά γι’αυτό που πιστεύεις. Σταμάτησε να σπαταλάς πολύτιμο χρόνο για την αναζήτηση της ευτυχίας. Θα την βρεις μέσα σου! Μη βιάζεσαι να μεγαλώσεις. Επιβράδυνε και απόλαυσε την βόλτα σου που λέγεται ζωή. Ακόμα και αν βασανίζεσαι από μία σκληρή πραγματικότητα και συναισθηματικά προβλήματα, κάθε εμπειρία είναι ένα κομμάτι του παζλ που θα συνθέσει το όμορφο πρόσωπο που θα γίνεις. Ζήσε την κάθε μέρα σου στο έπακρο. Ποτέ δεν θα είναι η ίδια!
Με αγάπη,
Εγώ.
Γεωργία Κανελλοπούλου Ψυχολόγος (Blog: thepsytrap.blogspot.gr)


29/10/14

ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Tennessee Williams

Tennessee Williams
1911 - 1983




Ο Τέννεση Ουίλλιαμς, κατά κόσμον Τόμας Λανιέ Ουίλλιαμς, είναι γνωστός για τα γεμάτα αύρα αμερικάνικου νότου έργα του και για τους έντονους χαρακτήρες του. Οι ρόλοι του είναι αγαπημένοι σε κάθε φοιτητή υποκριτικής και μεγάλο ηθοποιό για τις λεπτές αποχρώσεις της ψυχολογίας του και των έντονων εναλλαγών τους.
Γεννήθηκε το 1911 στο Κολόμπους του Μισσισσιπή και σε ηλικία 5 μόλις ετών ήρθε σε επαφή με μια βαριά ασθένεια, που του παρέλυσε τα κάτω άκρα για δύο χρόνια. Μεγαλώνει μέχρι τα 9 του στο μέρος αυτό, όπου πάντα θυμάται το πόσο ευχάριστη και γεμάτη φαντασία ήταν η ζωή. Ωστόσο, μετακομίζουν στο Σαιν Λούις του Μισσούρι, ένα μέρος πολύ διαφορετικό και άσκημο για ένα μικρό παιδί που βιώνει παράλληλα με την πολύ άσκημη σχέση με τον πατέρα του, την αποξένωση στο καινούριο περιβάλλον. Ο ίδιος, βέβαια, θεωρεί ότι τα χρόνια εκείνα ήταν χρήσιμη «παιδεία» για έναν συγγραφέα.

Μόλις το 1924, σε ηλικία 13 ετών, εκδίδει στη σχολική εφημερίδα μια ιστορία «φαντασμάτων», ενώ έναν χρόνο μετά γράφει το πρώτο του διήγημα, με τίτλο «Απομονωμένος», χαρακτηριστικό για τις τότε εμπειρίες του. Ο ίδιος δηλώνει ότι το γράψιμο ήταν ήδη από τότε για αυτόν ένας τρόπος απόδρασης: « Στα 14 χρόνια μου, ανακάλυψα το γράψιμο ως φυγή από τον κόσμο της πραγματικότητας, όπου ένιωθα τρομερά άβολα. Έγινε αμέσως το αναχωρητήριό μου, η σπηλιά μου, το καταφύγιό μου», γράφει στον πρόλογο στο «Γλυκό Πουλί της Νιότης» αργότερα. Το πρώτο του βραβείο το κερδίζει στα 1927, στον διαγωνισμό του περιοδικού Smart με θέμα «Can a wife be a good sport?», ενώ η κατάσταση στο σπίτι του είναι πολύ άσκημη. Το 1928 δημοσιεύει το πρώτο του διήγημα, «Η εκδίκηση της Ντόρσις», ενώ επίσης ταξιδεύει στην Ευρώπη με τον αγαπημένο του παππού.

Η ώρα των σπουδών έρχεται το 1929, στο Πανεπιστήμιο του Μισσούρι, καθώς γράφει και το πρώτο του θεατρικό έργο «Beauty is the world», που αποσπά τιμητική μνεία σε διαγωνισμό. Στο πανεπιστήμιο ερωτεύεται τον συγκάτοικό του, ενώ ο πατέρας του τον τιμωρεί για τους χαμηλούς βαθμούς του αναγκάζοντάς τον να εργάζεται στην εταιρεία του. 
Το 1932 αφήνει τις σπουδές του για να εργαστεί εκεί.
Μια κατάσταση που θα διαμορφώσει καθοριστικά τον Ουίλλιαμς, ξεκινά το 1932, όταν η αδερφή του νοσηλεύεται για πρώτη φορά σε σανατόριο. Το μοτίβο της ψυχασθένειας επανέρχεται συχνά στα έργα του Ουίλλιαμς, με αποκορύφωμα το «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι». Το 1934 παθαίνει ο ίδιος καρδιακή προσβολή και νοσηλεύεται, ενώ η αδερφή του παθαίνει την πρώτη κρίση διανοητικής διαταραχής. Αρχίζει να αισθάνεται πιο σταθερά την έλξη, όχι για τη συγγραφή γενικότερα, αλλά ειδικά για το θεατρικό έργο. Έτσι αρχίζει να γράφει πιο συστηματικά για το θέατρο. Η πρώτη παράσταση έργου του ήταν το 1935, από ερασιτεχνικό θίασο, που έπαιξε το «Cairo! Shanghai! Bombay!».
Συνεχίζοντας τη συγγραφή και την παράσταση των έργων του από μικρούς θιάσους, το 1937 μετεγγράφεται στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, όπου σπουδάζει δραματουργία και σκηνοθεσία. Μαγεύεται από τον Τσέχωφ. Ενώ η αδερφή του κλείνεται πια σε ψυχιατρείο για σχιζοφρένεια, αρχίζει να έχει μια πιο έντονη θεατρική του παραγωγή με μονόπρακτα κυρίως, που παίζονται από μικρούς θιάσους. Το 1939 αρχίζει να υπογράφει ως Τέννεσση, ενώ το 1940, το έργο του «Η μάχη των Αγγέλων» ανεβαίνει στο Theatre Guild της Βοστώνης, αλλά καταβαίνει εξαιτίας της λογοκρισίας. Αργότερα θα αποτελέσει τη βάση για τον «Ορφέα στον Άδη». Συνεχίζει να γράφει, ενώ το 1943, η αδερφή του λοβοτομείται, χωρίς ο Ουίλλιαμς να το γνωρίζει, κάτι που του αφήνει πολλές ενοχές για όλη του τη ζωή, γιατί δεν μπόρεσε να το αποτρέψει.

Ο «Γυάλινος Κόσμος» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή το 1944 στο Σικάγο και το 1945 στη Νέα Υόρκη, οπότε και κερδίζει το βραβείο κριτικών. Την ίδια χρονιά αρχίζει να γράφει το «Λεωφορείον ο Πόθος», το οποίο παρουσιάζεται δύο χρόνια αργότερα σε σκηνοθεσία Ηλία Καζάν, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Εν τω μεταξύ, έχει προηγηθεί το «Καλοκαίρι και Καταχνιά», το 1947 και η γνωριμία του με τον σύντροφό του Frank Merlo, που κράτησε μέχρι τον θάνατο του τελευταίου. Οι παραστάσεις του αρχίζουν να παίζονται πέρα από τον Ατλαντικό: στο Λονδίνο ανεβαίνει το 1948 ο «Γυάλινος Κόσμος» και το 1949 το «Λεωφορείον ο Πόθος». Το 1950 γράφει το «Μίλα μου σαν τη βροχή», ενώ παρουσιάζεται στο Σικάγο και αργότερα στη Νέα Υόρκη το «Τριαντάφυλλο στο στήθος».

Το 1951 αρχίζει η κινηματογραφική μετεγγραφή των έργων του με το «Λεωφορείον ο Πόθος», σε σκηνοθεσία Ηλία Καζάν, ταινία που κερδίζει το βραβείο κινηματογραφικών κριτικών και τρία βραβεία Όσκαρ για τις ερμηνείες. Το 1953 παρουσιάζεται το «Καμίνο Ρεάλ» και το 1955 η «Λυσσασμένη Γάτα», και αυτή σε σκηνοθεσία Καζάν, με τον οποίο συνεχίζουν τη συνεργασία στη νέα ταινία «Baby Doll». Ο ίδιος περνάει εκείνη την εποχή από μια φάση κατάθλιψης, καταχρήσεων και αλκοολισμού, έχοντας χάσει και τον αγαπημένο του παππού. Το 1957 παρουσιάζεται ο «Ορφέας στον Άδη», ενώ ο Ουίλλιαμς αρχίζει ψυχανάλυση, για έναν περίπου χρόνο.

Το 1959 παρουσιάζει τα «Κάτι που δεν λέγεται», «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» και «Περίοδος Προσαρμογής», ενώ το 1959 το «Γλυκό πουλί της Νιότης». «Έχω κουραστεί να γράφω, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω», γράφει σε έναν φίλο του το 1960. Η τελευταία μεγάλη του επιτυχία ήταν το 1961, «Η Νύχτα της Ιγκουάνα». Από εκεί και πέρα παρουσιάζει πλήθος έργων χωρίς μεγάλη επιτυχία. Το 1962, ο «Τελευταίος Επισκέπτης» παίζεται στο Φεστιβάλ του Σπολέτο, έργο που το 1968 μετεγγράφηκε στην ταινία «Boom!». Το 1963 πεθαίνει ο σύντροφός του από καρκίνο. «Είμαι ένας ελάσσων καλλιτέχνης που έτυχε να γράψει ένα-δύο μείζονα έργα, αλλά δεν μπορώ να πω ποια είναι αυτά», γράφει για τον εαυτό του. Το 1969 μπαίνει για ψυχιατρική θεραπεία σε νοσοκομείο, ενώ παρουσιάζεται το «Στο μπαρ ενός ξενοδοχείου του Τόκυο».

Το 1970 βραβεύεται με το χρυσό μετάλλιο της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ σκηνοθετεί ο ίδιος το έργο του «Η τέλεια εξήγηση που έδωσε ο παπαγάλος». Καθ’ όλη τη δεκαετία παρουσιάζει έργα του. Το 1982, η αγάπη του για τον Τσέχωφ του εμπνέει το «Σημειωματάριο του Τριγκόριν». Το τελευταίο έργο του που παίχτηκε όσο ο ίδιος ήταν εν ζωή, ήταν το δίπρακτο «Κάτι ασαφές, κάτι ξεκάθαρο», το 1981 χωρίς επιτυχία. Την επόμενη χρονιά, το έργο του «Γάτες με πετράδια στα νύχια» απορρίπτεται απ΄ το New World Festival of Arts ως πολύ σύντομο.

Στις 24 Φεβρουαρίου 1983, ο Τέννεσση Ουίλλιαμς βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιο που είχε νοικιάσει στο ξενοδοχείο Elysee στη Νέα Υόρκη, έχοντας σφηνωμένο στο λαιμό του ένα πώμα από ένα μπουκάλι με φάρμακα. Ο ίδιος επιθυμούσε να αποτεφρωθεί και να σκορπιστούν οι στάχτες του στον κόλπο του Μεξικού. Παρ’ όλα αυτά, θάβεται στον οικογενειακό τάφο στο Σαιν Λούις, στην πόλη που μισούσε. 

 Τα έργα του Τέννεση Ουίλλιαμς :
1929 Beuty is the World
1934 Μην κλαις μωρό του Ρούνι
1935 Κάιρο-Σανγκάι-Βομβάη
1936 Κεριά στον Ήλιο
1937 Φυγάς (πρώιμη μορφή του Ορφέα στον Άδη)
1938 Ανοιξιάτικη Θύελλα
1939 Αμέρικαν Μπλουζ
1940 Μάχη των Αγγέλων
1941 Σκαλοπάτια στην οροφή
1943 Το πρώτο χάδι
1944 Γυάλινος Κόσμος
1946-47 Το πορτραίτο της Μαντόνας
1947 Λεωφορείον ο Πόθος
1951 Τριαντάφυλλο στο στήθος
1953 Καμίνο Ρεάλ
1955 Λυσσασμένη γάτα
1957 Ορφέας στον Άδη
1958 Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι
1959 Το γλυκό πουλί της νιότης
1960 Περίοδος προσαρμογής
1961 Η νύχτα της Ιγκουάνα
1963 Το τραίνο με το γάλα δε σταματάει πια εδώ (το θεατρικό πρότυπο της ταινίας Boom-1968)
1966 Τραγική αρλεκινάδα
1967 Βασίλειο πάνω στη γη (αρχικός τίτλος Οι επτά            κατήφοροι της Μυρτιάς)
1969 Στο μπαρ ενός ξενοδοχείου του Τόκυο
1972 Μικρές έξυπνες προειδοποιήσεις
1975 Το σινιάλο της μπαταρίας του κόκκινου διαβόλου



Πηγή: theaterinfo.gr





Ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια οι ανασφάλιστοι πολίτες της χώρας

Ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια οι  ανασφάλιστοι πολίτες της χώρας, ενώ χιλιάδες δεν μπορούν να καλύψουν τα  έξοδα νοσηλείας. Σύμφωνα με έρευνα της ΕΕ, το 47% των πολιτών δηλώνουν  ότι δεν λαμβάνουν την αναγκαία περίθαλψη.



Όπως … γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα»,  εκτός από την έλλειψη ασφάλισης σημαντικό εμπόδιο για πολλούς είναι η  δραστική αύξηση στη συμμετοχή των πολιτών στη φαρμακευτική δαπάνη, τα  πολλαπλά μέτρα «εξυγίανσης» στη φαρμακευτική δαπάνη οδήγησαν στην αύξηση  της συμμετοχής για αγορά φαρμάκων από το 12% στο 29%.
Γιατροί σε έρευνα της IPSOS, δήλωσαν ότι το 17% των ασθενών τους που  ακολουθούσαν χρόνια αγωγή έμεινε ανασφάλιστο κατά το προηγούμενο έτος.  Αποτέλεσμα ήταν οι περίπου τέσσερις στους 10 από αυτούς να διακόψουν την  αγωγή λόγω οικονομικής στενότητας. Το ποσοστό των νοικοκυριών που αντιμετωπίζει «καταστροφικές δαπάνες»  εξαιτίας του κόστους της φαρμακευτικής περίθαλψης εκτιμάται σε 4,5% επί  του συνόλου το 2013, όταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2010 δεν υπερέβαινε  το 1,6%.




Ως καταστροφική δαπάνη για την υγεία ορίζεται η δαπάνη που  ξεπερνά το 20% του εισοδήματος του νοικοκυριού. Έρευνες έχουν δείξει πως η ανεργία συνδέεται με την αύξηση της θνησιμότητας κατά 20% έως 25%. Μεγάλο πλήγμα σύμφωνα με την εφημερίδα έχουν δεχθεί και οι νέοι, το 31%  των νέων στην ΕΕ αναφέρει ως βασικό λόγο αδυναμίας πρόσβασης σε παροχές  υγείας το υψηλό κόστος των υπηρεσιών αυτών.
Η Ελλάδα διαθέτει το  υψηλότερο ποσοστό της τάξης του 64% νέων που δηλώνει την αιτία αυτή ως  τη βασικότερη για την έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης.

ΠΗΓΗ: youpress.gr

Economist: Σε ποιες χώρες να μην επενδύσετε…




Τις συστάσεις της για όσους θέλουν να επενδύσουν στην ευρωπαϊκή  περιφέρεια δημοσίευσε σήμερα η Παγκόσμια Τράπεζα. Στην έκθεσή της «Doing Business» η Παγκόσμια Τράπεζα δίνει… τις δικές της συμβουλές και  εκτιμήσεις  στους επενδυτές που θέλουν πάρουν το ρίσκο και να ρίξουν  χρήματα σε κάποια χώρα της Ευρώπης. Θλιβερό συμπέρασμα είναι η πρωτιά της Ελλάδας στη λίστα «Πού να μην  κάνετε επενδύσεις!» στο διάγραμμα που δημοσιεύει ο Economist. Στη  «μαύρη» λίστα των προς επένδυση χωρών ακολουθούν η Σλοβενία, η Ιταλία  και η Κύπρος. 
Όπως αναφέρει ο Economist, τα αποτελέσματα της έκθεσης σηκώνουν πολλή  συζήτηση, καθώς είναι φανερό πως υπάρχει ένα έντονα αρνητικό κλίμα για  την περιφέρεια της Ευρώπης, ειδικά μετά την εξάπλωση της κρίσης. 
Όπως σημειώνει το άρθρο του Economist, σε χώρες όπως η Ελλάδα και η  Σλοβενία, που επλήγησαν σκληρά από την οικονομική κρίση, είναι αρκετά  πιο χρονοβόρο το να ανοίξει κανείς μια επιχείρηση σε σύγκριση με τη  Γερμανία και τη Γαλλία που οι συνθήκες είναι σαφώς ευνοϊκότερες.  Ειδικότερα για την Ελλάδα, ο Economist, αφού επισημαίνει ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια, τονίζει ότι ένας επιχειρηματίας  μπορεί να χρειαστεί ακόμα και τέσσερα χρόνια! «Το μόνο καλό είναι ότι οι δικηγόροι στην Ελλάδα δεν θα μείνουν ποτέ χωρίς δουλειά», σχολιάζει ο  Economist. 


Πηγή: youpress.gr

Ανήκομεν εις την αριστεράν πτέρυγα του ΝΑΤΟ κύριοι...

Ανήκομεν εις την αριστεράν πτέρυγα του ΝΑΤΟ κύριοι...

Και από τότε που το άκουσα, ψάχνω να βρω τι μπορεί να σημαίνει το να ανήκει ένα αριστερό κόμμα στην ιμπεριαλιστική αιχμή του δόρατος της ΔΥΣΗΣ που είναι το ΝΑΤΟ.
 
Πάει καιρός που κ. Τσίπρας το δήλωσε σε συνέντευξη του σε πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι διανθίζοντάς το με ΦΑΝΦΑΡΕΣ του τύπου οτι θα πρέπει να παίξει τον ρόλο της η Ελλάδα σε αυτούς τους οργανισμούς εννοώντας ΝΑΤΟ & Ε.Ε.

Κύριε Τσίπρα πως ακριβώς φαντάζεστε να γίνει η Ελλάδα ανάλογος παίκτης στην διεθνή σκακιέρα αυτών των οργανισμών; Να φανταστώ προβάλλοντας τους διεθνείς κανόνες νομιμότητας και τις συμβάσεις που έχουμε και έχουν υπογράψει όλα αυτά τα χρονιά; 
(ρητορικό το ερώτημα)

Αυτό όμως που δεν είναι ρητορεία κ. Τσίπρα, είναι ο κατάλογος που ακολουθεί, με τα κατορθώματα των οργανισμών που τόσο περήφανα δηλώσατε οτι ανήκουμε. 

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αλήθεια κ Τσίπρα πίσω από την δήλωσή σας, είναι ότι η παραδοχή για το σε ποιους οργανισμούς ανήκουμε, είναι και το διαβατήριό σας στην πρωθυπουργική καρέκλα.

Καλά ξεμπερδέματα κύριε Τσίπρα με τους τόσους και τόσους που πίστεψαν οτι είσαστε (ΟΧΙ μόνο εσείς, αλλά και το κόμμα που ηγείστε) κάτι διαφορετικό! 

ΠΑΝΤΩΣ να ξέρετε, με σποτάκια της Τρίτης Διεθνούς στο ραδιόφωνο και ακούσματα του Ύμνου του ΕΑΜ σε παρελάσεις, κανένας δεν έγινε αριστερός.


ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κύριε Τσίπρα, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ πτέρυγα στο ΝΑΤΟ! 


Συνοπτική καταγραφή άμεσων ή έμμεσων επεμβάσεων του ΝΑΤΟ

1950, Κορέα
Αμερικανική απόβαση στην Κορέα.
1951, Αίγυπτος
Βρετανικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν αιγυπτιακές πόλεις.
1952, Τυνησία, Μαρόκο
Αρχίζει η τετραετής «εκπολιτιστική» δράση των Γάλλων «Λεγεωνάριων της τιμής» στην Τυνησία και στο Μαρόκο.
1953, Ιράν
Με την επίβλεψη της CIA εκδηλώνεται πραξικόπημα στο Ιράν. Η «ανεπιθύμητη» κυβέρνηση Μοσαντέκ ανατρέπεται και τη θέση του παίρνει ο διορισμένος από την CIA Σάχης που αναλαμβάνει την αποστολή της βιολογικής εξαφάνισης των κομμουνιστών.
1954, Γουατεμάλα
Στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ. Η νόμιμη δημοκρατική κυβέρνηση Αρμπένσα ανατρέπεται βίαια και εγκαθιδρύεται καθεστώς φασιστικής δικτατορίας.
1956, Αίγυπτος
Άγγλο-γαλλικά αεροπλάνα αρχίζουν το βομβαρδισμό της Αιγύπτου.
1958, Λίβανος
Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάζονται στο Λίβανο. Καταλαμβάνουν τη Βηρυτό, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τους κυριότερους συγκοινωνιακούς κόμβους της χώρας.
1958, Αραβικά Εμιράτα
Αγγλικά στρατεύματα αποβιβάζονται στο Άντεν, στο Κουβέιτ, στο Ομάν και στο Μπαχρέιν.
Ιούλης 1958, Ιράκ
Αμερικανικά και αγγλικά στρατεύματα από το Λίβανο και την Ιορδανία εισβάλλουν στο Ιράκ.
Αύγουστος 1960, Κονγκό
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ αποφασίζει την ανατροπή και τη δολοφονία του εθνικού λαϊκού ηγέτη του Κονγκό, Πατρίς Λουμούμπα.
Απρίλης 1961, Κούβα
Χιλιάδες Αμερικανοί μισθοφόροι με την υποστήριξη αεροπορίας εισβάλλουν στην Κούβα.
1964, Βιετνάμ
Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός προβαίνει σε γενοκτονία στο Βιετνάμ. Στη διάρκεια της εννιάχρονης επέμβασης ο πόλεμος εξαπλώνεται σ' όλες τις χώρες της Ινδοκίνας (Βιετνάμ, Λάος, Καμπότζη).
Γενάρης 1966, Παναμάς
Αμερικανοί στρατιώτες ανοίγουν πυρ ενάντια σε ειρηνική λαϊκή εκδήλωση στον Παναμά. Οι διαδηλωτές απαιτούσαν την επιστροφή της διώρυγας στους κατόχους της.
1966-67, Γουατεμάλα
Νέα επέμβαση Αμερικανών πρασινομπερέδων εναντίον εξεγερμένων.
21 Απρίλη 1967, Ελλάδα
Αμερικανοκίνητη στρατιωτική χούντα αναλαμβάνει την εξουσία στην Ελλάδα με τη συμβολή της CIA.
1967, Αραβικές Χώρες
Αμερικανοί και Άγγλοι μισθοφόροι και στρατιωτικοί σύμβουλοι συμμετέχουν στον πόλεμο των έξι ημερών του Ισραήλ κατά των αραβικών λαών.
1969-75, Καμπότζη
Αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων και δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού. Εξαπολύονται βομβαρδισμοί κατά του λαού της χώρας. Πάνω από 2.000.000 οι νεκροί.
Σεπτέμβρης 1973, Χιλή
Ο απόφοιτος της στρατιωτικής σχολής δικτατόρων των ΗΠΑ Αουγκούστο Πινοσέτ σε συνεργασία με τη CIA δολοφονεί τον Πρόεδρο Αλιέντε και εγκαθιδρύει αμερικανόδουλο φασιστικό καθεστώς. Χιλιάδες οι νεκροί, οι ανάπηροι, οι αγνοούμενοι, οι φυλακισμένοι.
Οκτώβρης 1973, Αίγυπτος - Συρία:
Οι Αμερικανοί με αερογέφυρα εφοδιάζουν τους Ισραηλινούς που επιτίθενται ξανά ενάντια στην Αίγυπτο και τη Συρία.
Ιούλης 1974, Κύπρος
Αμερικανόδουλο χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο και απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Μακαρίου, σε συνεργασία με την ντόπια ΕΟΚΑ Β. Οι τούρκοι εισβάλουν στην Κύπρο και καταλαμβάνουν το 37% του κυπριακού εδάφους το οποίο κατέχουν παράνομα μέχρι σήμερα.
1978, Λίβανος
Στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στην εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο.
1979, Τσαντ
Αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στο Τσαντ για να υποστηρίξουν το φιλοδυτικό καθεστώς Χάμπρε ενάντια στη μεταβατική κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
1981-90, Νικαράγουα
Ναυτικές δυνάμεις και πράκτορες της CIA κατευθύνουν τις επιδρομές των «Contras» και στρέφονται εναντίον της επανάστασης.
Αύγουστος 1981, Λιβύη
Αμερικανικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τη Λιβύη, με στόχο τη δολοφονία του Καντάφι.
Αύγουστος 1982, Λίβανος
Νέα στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Λίβανο. Τα κανόνια του πολεμικού πλοίου «Νιου Τζέρσεϊ» σκορπούν στη Βηρυτό τη φωτιά και το θάνατο.
Οκτώβρης 1983, Γρενάδα
Οι Αμερικανοί εισβάλλουν στη Γρενάδα. Πνίγουν στο αίμα τη λαϊκή αντίσταση...
1987-88, Ιράν
Οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν στον πόλεμο Ιράκ - Ιράν υπέρ της Βαγδάτης με ναυτικές δυνάμεις, χημικά βιολογικά όπλα και βομβαρδισμούς.
Δεκέμβρης 1989, Παναμάς
Οι Αμερικανοί επεμβαίνουν για να ανατρέψουν το καθεστώς του Παναμά, με πρόσχημα τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών.
Γενάρης 1991, Ιράκ
Οι ΗΠΑ και οι ΝΑΤΟικοί σύμμαχοί τους εξαπολύουν στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράκ («Καταιγίδα της Ερήμου» - Πόλεμος του Κόλπου).
Δεκέμβρης 1991
Η ΕΟΚ αποφασίζει επίσημα το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, επισημοποιώντας τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια. Οι Αμερικανοί συμμετέχουν, τορπιλίζοντας κάθε διπλωματική προσπάθεια τερματισμού του πολέμου...
Οκτώβρης 1992-94, Σομαλία
Οι ΗΠΑ και ΝΑΤΟικοί της σύμμαχοι επεμβαίνουν στη Σομαλία για «ανθρωπιστική» βοήθεια λόγω εμφυλίου πολέμου και λιμοκτονίας.
1994, Βοσνία
Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες, έχοντας βαφτίσει τους Σερβοβόσνιους «μοναδικούς υπεύθυνους» για τον πόλεμο, χρησιμοποιούν το ΝΑΤΟ, που εξαπολύει τον Απρίλη βομβαρδισμούς.
Αϊτή, 1994-96
Με πρόσχημα την επιβολή της τάξης στο χάος που προκάλεσε δικτατορία στηριζόμενη από την CIA, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ναυτικό αποκλεισμό της Αϊτής.
1995, Κροατία
ΑμερικανοΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί αεροδρομίων των Σέρβων της Κράινα...
Μάρτης 1999, Γιουγκοσλαβία
Μαζική δολοφονική αεροπορική επίθεση ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για «ανθρωπιστική βοήθεια» στους Κοσσοβάρους αυτονομιστές.
2001, ΠΓΔΜ
Δυνάμεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ υποστηρίζουν Αλβανούς αυτονομιστές που μάχονται το στρατό της χώρας, ζητώντας την ανεξαρτητοποίηση και ένωση των αλβανόφωνων περιοχών στα Βαλκάνια.
Οκτώβριος 2001, Αφγανιστάν
ΗΠΑ - Βρετανία βομβαρδίζουν το Αφγανιστάν για να συντρίψουν, όπως διατείνονται, τους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα... Σφαγές χιλιάδων αμάχων.
Μάρτιος 2003, Ιράκ
Εισβολή των ΗΠΑ/Βρετανίας στο Ιράκ με χιλιάδες νεκρούς αμάχους και κατοχή ΝΑΤΟικών στρατευμάτων μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, οι ΗΠΑ επισείουν απειλές κατά της ΛΔ Κορέας...
2006, Λίβανος
Στρατιωτικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού ενάντια στον Λίβανο.
2009, Παλαιστίνη
Οι ισραηλινοί συντελούν εν ψυχρώ μαζική δολοφονία εκατοντάδων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Επικαλούμενοι και πάλι την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και με τις πλάτες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ο στρατός του Ισραήλ δολοφόνησε εκατοντάδες αμάχους, γυναίκες και παιδιά. Η πρόσφατη επίθεση αποτελεί την πιο αιματηρή, συνέχεια της ισραηλινής κατοχής από το 1947.





Κερνάμε 3d Ποτά στο Beaufort Bar


Eντυπωσιάκο μπάρ & εντυπωσιακός κατάλογος...
 Το ξενοδοχείο Savoy διαθέτει το διάσημο για την αρτ ντεκό του διακόσμηση Beaufort Bar, με έναν ιδιαίτερα επιμελημένο κατάλογο πλούσιο σε premium κοκτέιλ. Η γεύση πολλά υποσχόμενη απο τον βραβευμένο mixologist Chris Moore, η σχεδίαση του pop up menou ένα μικρό έργο τέχνης απο τον illustrator Joe Wilson και την Helen Friel. Τρισδιάστατη παρουσίαση των κοκτέιλ όπως είναι να σερβιριστούν με ένα ξεφύλλισμα και μόνο !!!







 
 via Savoy
 
 
via co.design

 

Σκουπίδια ή Έργο Τέχνης ;


Στο βίντεο που ακολουθεί απο την έκθεση Alain Pras, προβάλλεται ένα χαρακτηριστικό δείγμα έργου τέχνης... 
ένα έργο που αποτελείται απο διάφορα αντικείμενα που μοιάζουν με σωρό απο σκουπίδια αλλά αν το κοιτάξεις απο συγκεκριμένη οπτική γωνία αποκαλυπτεται !!

Η μορφή που απεικονίζει είναι ο Ferdinand Cheval , 
ένας γάλλος ταχυδρόμος που αφιέρωσε 33 χρόνια απο τη ζωή του , για να φτιάξει το ιδανικό παλάτι , Le Palais ideal , στο χωριό Οτερίβ στη Νότια Γαλλία.

Το έργο του θεωρείται αριστούργημα αφηρημένης αρχιτεκτονικής . Στη συγκεκριμένη περίοδο που έζησε άλλωστε θεωρούσαν πως πολλοί ερασιτέχνες , αφού δεν υπήρχαν αρκετές σχολές , έφτιαχνα πραγματικά αριστουργήματα τέχνης και αρχιτεκτονικής .











"Πεθαίνουμε από φυματίωση"


Ρεπορτάζ: Θάλεια Δήμου





Τραγικά επικίνδυνες παραμένουν οι συνθήκες στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού, το γνωστό «Κολαστήριο». Όπως καταγγέλλουν στο enikos.gr κρατούμενοι που νοσηλεύονται, τα κρούσματα της φυματίωσης έχουν αυξηθεί ενώ ήδη κάποιοι συγκρατούμενοί τους πέθαναν τους τελευταίους τέσσερις μήνες, χωρίς κάποιος να τους εξηγήσει το αίτιο του θανάτου τους. 
«Χθες ο Β.Φ., 73 ετών, ξεψύχησε στα χέρια μου», καταγγέλλει κρατούμενος και υποστηρίζει: «Κατά τις 4 το μεσημέρι, δεν ένιωθε καλά. Στις 5, ο μοναδικός γιατρός των φυλακών κάλεσε το ΕΚΑΒ. Σε δέκα λεπτά έφθασε το μεταγωγών. Το ΕΚΑΒ δεν ήρθε ποτέ και ο άνθρωπος πέθανε στις 7 το απόγευμα».

Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Ο κρατούμενος καταγγέλλει στο enikos.gr ότι ο ίδιος χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη για μία εγχείρηση και τον έβαλαν να κοιμηθεί στο πάτωμα.
«Έχουμε σίγουρα δύο νεκρούς κάθε μήνα. Το τελευταίο τετράμηνο πέθαναν πέντε κρατούμενοι», σημειώνει.




Πέθανε ο διαχειριστής των social media
Άλλος κρατούμενος, μιλώντας στο enikos.gr, καταγγέλλει ότι ο διαχειριστής του λογαριασμού στο twitter, «ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ», Δ.Β., «πέθανε στον Ευαγγελισμό πριν από μερικούς μήνες από φυματίωση που κόλλησε μέσα στις φυλακές».
«Αυτή τη στιγμή στην πτέρυγα που βρίσκομαι, 15 άτομα παίρνουν αντιφυματική αγωγή. Την περίοδο Ιούλιο-Αύγουστο είχαμε πέντε κρούσματα φυματίωσης. Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι σε ένα κελί με πέντε άτομα που είχαν φυματίωση»,




Ένας γιατρός και ένας ειδικευόμενος
Οι κρατούμενοι-ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο προσπαθούν να εξηγήσουν τον τρόμο που καθημερινά ζουν με το άγχος και την αγωνία που προκαλούν τα κρούσματα της φυματίωσης.
«Όσους κολλάνε φυματίωση τους πηγαίνουν στην απομόνωση για τρεις μήνες. Μετά επιστρέφουν στα κελιά και δεν ξέρουμε αν είναι καλά ή όχι. Δεν υπάρχουν γιατροί. Έχουμε έναν γιατρό που είναι για όλους και κάποιον άλλον που κάνει το αγροτικό του»
σημειώνει και προσθέτει:
«Οι συνθήκες παραμένουν τραγικές. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Σχεδόν κάθε μέρα έχουμε ένα κρούσμα φυματίωσης. Και κάθε μήνα έναν με δύο νεκρούς. Βέβαια, 10' πριν πεθάνουν τους μεταφέρουν σε δημόσιο νοσοκομείο για να μην πουν ότι πέθαναν εδώ μέσα. Συμβαίνει και αυτό».

 Πηγη: enikos.gr






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...