30/12/14

Το Facebook απολογείται για την εφαρμογή Year in Review



Το Facebook αποφάσισε να εμφανίσει την ανασκόπηση της χρονιάς για κάθε μέλος του, αλλά αυτό είχε δυσάρεστα αποτελέσματα για μερικούς.
Καταρχάς, στην ανασκόπηση αυτή (Year in Review), το Facebook παίρνει αυτόματα κάποιες φωτογραφίες από το προφίλ του χρήστη μαζί με κάποια γραφικά, τα οποία όμως προσαρμόζονται σε μικρό βαθμό και τελειώνει με το σλόγκαν "Τα λέμε του χρόνου!", ενώ το ποστ αναφέρει "Τι καταπληκτική χρονιά! Σ' ευχαριστώ που είσαι δίπλα μου!".

Ωστόσο, αυτή η κίνηση δυσαρέστησε αρκετά μέλη του Facebook και το κοινωνικό δίκτυο αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, καθώς για μερικούς το 2014 μπορεί να ήταν μία δυσάρεστη χρονιά που δε θα ήθελαν να θυμούνται.

Όλα ξεκίνησαν από τον web designer Eric Meyer, που στο προσωπικό του blog έγραψε για το λάθος στον αλγόριθμο του Facebook, καθώς στις φωτογραφίες που επέλεξε ήταν και η 6χρονη κόρη του που έφυγε από την ζωή το 2014 από καρκίνο. Σίγουρα δεν ήταν μια ευχάριστη χρονιά το 2014 γι'αυτόν και προφανώς δε θέλει να θυμάται.

Εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε στην Washington Post ότι αρκετοί ήταν αυτοί που ευχαριστήθηκαν με την εφαρμογή, ωστόσο παραδέχεται ότι η εφαρμογή προκάλεσε θλίψη στον συγκεκριμένο, ενώ τον ευχαριστεί για την δημόσια και χρήσιμη κριτική του.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα tweets και άλλων δυσαρεστημένων μελών του Facebook και της εφαρμογής Year in Review όπως τα συγκέντρωσε το Mashable.

Πηγή: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...