16/12/14

Η πρώτη «βιονική» ποπ σταρ





Η Viktoria Modesta προκάλεσε αίσθηση όταν εμφανίστηκε στον τελικό του βρετανικού talent show, X Factor. To Channel 4 πλήρωσε 200.000 λίρες για τη δημιουργία του κλιπ της «Prototype», το οποίο αποτελεί γροθιά στο στομάχι για εκείνους που πιστεύουν ότι μια αναπηρία μπορεί να σε κρατήσει πίσω.


Η 26χρονη τραγουδίστρια, συνθέτρια και μοντέλο από τη Λετονία έχασε το αριστερό της πόδι όταν ήταν 20 ετών εξαιτίας ιατρικών λαθών και παραλείψεων από τη πρώτη στιγμή που γεννήθηκε. 



Η νεαρή, πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της εντός άχαρων νοσοκομείων με αποκορύφωμα την απώλεια του αριστερού άκρου της. Αυτό ωστόσο δεν την εμπόδισε στο να ακολουθήσει τα όνειρά της ενώ χάρη στη συνεργασία της με την εταιρεία Alt. Limb Company-κατασκευάζει προσθετικά μέλη-επιλέγει να μη φορά «οδυνηρά και βαρετά» μέλη. 

«Η εποχή των βαρετών ηθικών συζητήσεων γύρω από την αναπηρία έφτασε στο τέλος. Μόνο μέσα από αισθήματα θαυμασμού, φιλοδοξίας, και περιέργειας μπορούμε να κινηθούμε προς τα εμπρός», αναφέρει η ίδια που στη Βρετανία όπου ζει την αποκαλούν η «βιονική» ποπ σταρ.




Πηγή: newsbeast

1 σχόλιο:

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...