22/11/14

Outsider Προορισμοί για να επισκεφτείτε πριν φύγει το 2014



Τι καλύτερο από το να δώσετε ένα… ταξιδιάρικο τέλος σε μια δύσκολη χρονιά που διανύει τις τελευταίες της μέρες;
Επιλέξτε έναν από τους παρακάτω προορισμούς που συστήνει το nytimes.com, κοντινό ή μακρινό, ανάλογα με τις διαθέσεις και την… τσέπη σας, και αρχίστε να πακετάρετε.

Αλβανικές ακτές: τόσο κοντά, τόσο οικονομικά
Σε κοντινή απόσταση από την Ελλάδα, σε έναν προορισμό που δεν συστήνεται συχνά από ταξιδιωτικά sites και περιοδικά, οι αλβανικές ακτές συνδυάζουν την ομορφιά των Δαλματικών Ακτών, τη γραφικότητα της Ελλάδας και της Τουρκίας και τη φύση της επαρχίας της Ιταλίας. Αν δεν θέλετε να απομακρυνθείτε και να ξοδέψετε πολλά χρήματα, η γειτονική χώρα ενδείκνυται για να θαυμάσετε τα αρχαία στο Βουθρωτό και να μείνετε σε όμορφα, οικονομικά δωμάτια με θέα τη θάλασσα σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 40 ευρώ την ημέρα. Μην παραλείψετε να περάσετε από το παραθαλάσσιο χωριό Qeparo, το οποίο φαίνεται και από την Κέρκυρα, καθώς εκεί θα ζήσετε την Ευρώπη σε μια πιο φρέσκια και φθηνή έκδοση, με καλό φαγητό και όμορφη θέα.


 
Ναμίμπια: αφρικανική ταξιδιωτική εμπειρία Μέσα στο 2013, η Ναμίμπια βραβεύτηκε από το World Wildlife Fund με το βραβείο Gift to the Earth για τις προσπάθειες που κάνει να διατηρήσει τον τουρισμό υπεύθυνα, προστατεύοντας την άγρια ζωή και τη φύση της. Με περισσότερες από 20 χώρες να την επισκέπτονται για να μάθουν από αυτή, η Ναμίμπια αποτελεί μια χώρα όπου θα ζήσετε την απόλυτη εμπειρία του διαφορετικού, με ερήμους, πρωτόγονες φυλές, άγρια ζώα, σε μια αραιοκατοικημένη χώρα με πολλές αντιθέσεις, με την πρωτεύουσά της, το Βίντχουκ να αποτελεί το κοινωνικό, το οικονομικό, το πολιτικό και το πολιτιστικό κέντρο της.
 

Ρότερνταμ: πρώτης τάξεως αρχιτεκτονική, στη δεύτερη πόλη της Ολλανδίας Καλλιτέχνες και λάτρεις της αρχιτεκτονικής αξίζει τον κόπο να επισκεφτούν τη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ολλανδίας μετά το Άμστερνταμ, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη και διακρίνεται για την υψηλού επιπέδου σύγχρονη αρχιτεκτονική της. Ειδικά φέτος ήταν η χρονιά που εγκαινιάστηκαν και συνεχίζουν να εγκαινιάζονται πολλά καινούργια έργα και ανακατασκευές, όπως η επισκευή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Centraal  train, το ανακαινισμένο Μουσείο Kunsthal, το νέο υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο Markthal και πολλά άλλα που πρέπει να δείτε από κοντά.
 

Φρανκφούρτη: μια πόλη που αποκτά συνεχώς… ζωή Θεωρούνταν πάντα μια από τις πρωτεύουσες της οικονομίας και αποτελεί σημαντικό ταξιδιωτικό σταθμό, ενώ με τα πάνω από 40 μουσεία, τις 2 όπερες, τα διάφορα θέατρα και τη Γερμανική Βιβλιοθήκη, έχει έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα, αποκτώντας και άλλες πλευρές πέραν του οικονομικού κέντρου της Γερμανίας. Το άνοιγμα καινούργιων εστιατορίων και club στο κέντρο της πόλης δείχνει την ανάπτυξη της περιοχής, της οποίας η ζωή έχει ανέβει κατά πολύ. Εστιατόρια με διάσημους σεφ, καινούργια club και λειτουργία παλιών όπως το King Kamehameha που ήταν στις δόξες του στα ‘90s και ‘00s και δρομολογείται για επαναλειτουργία μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, αλλά και η ανάλογη κίνηση στον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού (π.χ. με την επέκταση του Μουσείου Städel) δίνουν στη Φρανκφούρτη πλέον άλλο χρώμα, πέρα από το αυστηρό, οικονομικό.

 
Αντίς Αμπέμπα: το «νέο λουλούδι» της Αιθιοπίας Με φιλόδοξη καλλιτεχνική σκηνή που κινείται προς το διεθνές στερέωμα και με σπουδαία ιστορική κληρονομιά, διατηρώντας μια από τις παλαιότερες σχολές τέχνης στην ανατολική Αφρική, η Αντίς Αμπέμπα αποτελεί προορισμό γι’ αυτούς που αγαπούν την τέχνη και έχουν ανάλογες ανησυχίες. Στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας πραγματοποιούνται διαφόρων ειδών φεστιβάλ, όπως φωτογραφίας, κινηματογράφου, jazz και έθνικ μουσικής, ενώ εκεί βρίσκονται και διάφορα ινστιτούτα τέχνης, γκαλερί, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Zoma και η γκαλερί Asni με συχνά events για τους φίλους της τέχνης. Συν τοις άλλοις, η πόλη περιλαμβάνει περίπου 80 εθνότητες που μιλούν 80 διαφορετικές γλώσσες, αποτελώντας μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία
 


Κράμπι: μια «κρυψώνα» στην Ταϊλάνδη που θυμίζει Πουκέτ στο πιο… αγνό Βρίσκεται στη νότια Ταϊλάνδη, στη θάλασσα Ανταμάν, περίπου 45 λεπτά από το Πουκέτ, δίπλα από το Εθνικό Πάρκο Mu Koh Lanta, όπου μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, αναρρίχηση, σαφάρι με ελέφαντες και άλλες δραστηριότητες. Κι αν είστε της εξερεύνησης, υπάρχουν περίπου 130 πρωτόγονα νησιά έτοιμα για να τα ανακαλύψετε, μακριά από τη φασαρία και τα πιο τουριστικά μέρη της Ταϊλάνδης. Το Κράμπι, που κάποτε είχε πολύ λιγότερες επιλογές για διαμονή, είναι πλέον ανερχόμενο και πιο φιλικό προς τους τουρίστες, με καινούργια ξενοδοχεία και μαρίνα που πρόκειται να φιλοξενήσει εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, μαγαζιά κ.ο.κ., ενώ οι πτήσεις προς τα εκεί έχουν αυξηθεί, αποδεικνύοντας την ανάπτυξη του τόπου.   
 
 

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...