27/11/14

Αν φλερτάρεις θα πας μπροστά



Το ό,τι οι γυναίκες έχουν τον τρόπο τους να περνάει το δικό τους δεν αποτελεί νέο. Μια νέα έρευνα έρχεται όμως να αποδείξει επιστημονικά πως λίγο φλερτ και γοητεία μόνο καλό μπορεί να κάνει στην καριέρα μας.
Η γοητεία μπορεί να γίνει το όπλο μιας γυναίκας ακόμη και στον εργασιακό στίβο, αν χρησιμοποιηθεί σωστά και με τακτική.

Σύμφωνα με έρευνα του London School of Economics το γυναικείο φλερτ που δεν έχει «σοβαρό σκοπό» και δεν ξεφεύγει από τα όρια, γεμίζει τις γυναίκες με αυτοπεποίθηση, γεγονός που τις βοηθάει στα επαγγελματικά τους αλλά και στη διαπραγμάτευση συμφωνιών με άντρες.

Οι ειδικοί για να καθορίσουν αν πράγματι οι γυναίκες που επιστρατεύουν το φλερτ είναι πιο αποτελεσματικές επιστράτευσαν 100 συμμετέχουσες οι οποίες ερωτήθηκαν γύρω από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τα επαγγελματικά τους και κατά πόσο χρησιμοποιούν τη γοητεία τους σαν όπλο.

Ταυτόχρονα οι επιστήμονες ρώτησαν και τους συνεργάτες των συγκεκριμένων γυναικών για να επιβεβαιώσουν τις επαγγελματικές τους επιδόσεις.

Η έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες που φλερτάρουν τόσο ώστε να μπορούν να κάνουν τον «αντίπαλό» τους πιο ευάλωτο, βγαίνουν κερδισμένες.

Η «αντίστροφη» έρευνα ωστόσο δεν είχε τα ίδια αποτελέσματα. Οι άντρες που προσπαθούν να επιστρατεύσουν τη γοητεία τους όταν συναλλάσονται με γυναίκες δεν αποδεικνύονται και τόσο αποτελεσματικοί στους σκοπούς τους.

ΠΗΓΗ: faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...